Monday, February 27, 2006

Müze-sanat-ticaret

Bütün müzelerin içinde dükkanlar var. Özel sergilerin kitapları, sanatçılarla ilgili kitaplar, derken posterler, sonra t-shirtler, çantalar satılıyor. Ben üzeri Klimtli peçete aldım müzeden bir keresinde. Sabancı Müzesinde gördüm, şemsiye satılıyordu. Marketten kapağında Brueghel olan nefis bir ahududu reçeli almışlığım da var. Sonra küçük eskiz defterleri, en çok da kalem. Bazı müzeler muhteşem desen kalemleri, kömür kalemler, grafit vb. kalemler satıyor. Şimdi, ta en başa dönemeyeceğimize göre, yani sanat eseri meta mıdır, sanat ne içindir vb, sadece bu müze metacıkları üzerinden birkaç fikir yürütsek tabii ki sakata geliriz. Bir arkadaşım peçeteye ve reçel kavanozuna baktı (tabii ki reçel çoktan bitmişti, içinde karabiber duruyor şimdi), markette satılması başka, müzede satılması başka, dedi. Ama allasen, kitap defter tamam, şemsiye bile tamam, severiz biz gösterişi kızlar olarak, ama Klimt'e balıklı ellerimi ve kenarından marul sarkan dudaklarımı mı silicem yani? Şuradan geldik bu kaygan zemindeki duruşumuza (benim), ben düşündüm de, insan müze dükkanlarından giyinebilir... ev bile döşeyebilir. Ama aslolan sanattır tabii. Çizen bilir!!!

Friday, February 24, 2006

Exhibition - 270 pages from 90 artists' sketchbooks


Karşı Sanat'ta (opposite of St. Anthony Church in Beyoğlu)Defterdar Sergisi sürüyor... bu benim sergideki sayfalarımdan biri.



bu da sergide canlı mumya fotoğrafı. Dylan Dog kostümümle tabii. neden bi fotoğrafta da güzel çıkmıyorum ya?
Pssst... biz NTV'de 24 Saate canlı yayına çıktık TamCemal ve İlanımla...

çatlasın düşmanlar. Heyecandan maymun gibiydik ama olsun... Banu Hanim yavruymuş bu arada, merak edenlere, kaşı gözü harbiden güzel.

Monday, February 20, 2006

T-shirt baskısı için desen. 30 yaş canavarı


Gidip beyaz t-shirt uzerine bastırmak isteyene büyük imaj benden hediye...

Thursday, February 16, 2006

"Ölçüyü Aşan Defterdarları Uyardık"

'Ölçüyü aşan defterdarları uyardık'
26/03/2003 (62 defa okundu)

HANİFE ŞENYÜZ'ÜN HABERİ
ANKARA - İstanbul başta olmak üzere bazı defterdarlıklar, Vergi Barışı Yasası'ndan tüm mükelleflerin yararlanması için 'tehditvari' uyarılar yaparken, Gelirler Genel Müdürvekili Osman Arıoğlu, 'ölçüyü kaçıran' defterdarların uyarıldığını söyledi.

RADİKAL - İSTANBUL - Mükellefleri aba altından sopa göstererek matrah artırımına zorlayan bazı defterdarları ölçüyü kaçırdıkları için uyardıklarını söyleyen Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu'nun kendisinin bile aynı yöntemi uyguladığı ortaya çıktı.

Tuesday, February 14, 2006

İSTANBUL DEFTERDARLARI ÇIKTI

TamCemal Genç'in kendi elceğizleriyle hazırladığı İstanbul Defterdarları kitabı çıktı. 69 defterdarın (ben de varım) defter sayfalarından seçmeler var kitapta. Eğlenceli olmuş, güzel olmuş. TamCemal var, Memed Erdener var, NerminEr var, Ömür Kökeş var, İlan Sayın var, Nalan Yırtmaç var, Hafriyat var, Lamia Karaali var, Neriman Polat var... daha neler neler var. Defterdar sergisi 22 Şubat'ta Elhamra'da Karşı Sanat'ta açılıyor. Kitabın satış fiyatı 35 YTL. Yılmayın, korkmayın, kocaman kitap, kuşe kağıt, tam tamına 272 sayfa. Hafriyat Yayınlarından. Eh, sergi açılışında görüşürüz. Tan Cemal'in eline gözüne sağlık. Vay be...